12 Ekim 2015 Pazartesi

İkinci El Araba Alırken Dikkatli Olmalıyız

İkinci El Araba Alırken Dikkatli Olmalıyız

Araba alırken çok dikkatli ve titiz davranmamız gerekir. Verdiğimiz ya da vereceğimiz para buna değer mi, değmez mi? Bu konuda doğru fikirler edinmekte fayda var. Çoğu insanımız arabadan anladığını zanneder ancak arabanın dışından görünüşüne bakarak ya da yol tutuşuna bakarak araç almak doğru değildir. İkinci el araba alırken güvenebileceğimiz bir ustaya götürürüz ancak usta da elindeki imkânlara göre aracı inceler. Doğru olan ise bu işi profesyonel olarak yapan yerinde ekspertiz - gezici ekspertizlere başvurmak olacaktır. Bu firmalar sizin için aracı en detaylı şekilde incelemeye alır ve çeşitli testlere tabi tutar. Bu testler de tıpkı hastane raporlarında olduğu gibi doküman halinde kâğıtlara aktarılır ve sizlere sunulur. Siz bu dokümanlardan aracın durumunu, doğrularını ve yanlışlarını en doğru şekilde görebilir ve kararınızı bu doğrultuda verebilirsiniz.



Ekspertiz Hizmetlerinde Neler Olur 

Diye soracak olursanız kısaca anlatalım. Öncelikle almak istediğiniz araç için yerinde ekspertiz ya da gezici ekspertize başvuruyorsunuz. Araç bulunduğunuz ilde ise yerinde ekspertizlere gidebilirsiniz. Gittiğinizde araç incelemeye alınır. İlk olarak aracın boyası olup olmadığına bakılır. Araçta boya var ise hangi nedenden dolayı var olmuş olduğunu öğrenirler. Herhangi bir vuruk, ezilme, çökme vs. olup olmadığına da bakılır. Yine aynı şekilde var ise neden var olduğu bulunur. Sonra araç testlere tabi tutulur. Aracın altından muayene yapılır. Tekerleklere, fren sistemine vb. motorik özelliklere detaylı bir şekilde bakılır. 

Eğer İl Dışında Bir Araç Beğenme Durumunuz Söz Konusu İse 

Burada devreye yerinde ekspertiz değil gezici ekspertizler giriyor. Siz telefonla arayıp randevu alabilir ve bu konuda uzman kişileri araca yönlendirebilirsiniz. Siz aracın olduğu ile gitmeden aracın bütün incelemesi ve testleri yapılmış olur. Bütün sonuçlar size rapor edilir ve ulaştırılır. Siz de oraya gitmeden, yerinizde kararınızı verip ona göre aracı alma işlemine geçebilirsiniz. Bu süreçte bütün işlemler en kaliteli ve profesyonel bir şekilde yapıldığından emin olmalısınız. En önemlisi de güven hususudur. Size verilen sonuçların kesinlikle doğru sonuçlar olduğu konusunda güven duymalısınız.


1 yorum:

  1. Aries Otomotiv İstanbul Araç Ekspertiz Anadolu Yakası Ümraniye Ekspertiz Hizmetleri Uygun Fiyatlarla Profesyonel Araç Ekspertiz Raporu

    YanıtlaSil